Egzotični zvuci Kine

Danas je taj ansambl unutar granica svoje države jedan od stupova čuvanja osam tisućljeća stare tradicije, ujedno i most prema suvremenosti. Ansambl sastavljen od tradicijskih kineskih instrumenata održava i velik broj nastupa izvan Kine

U srijedu, 8. kolovoza s početkom u 21 sat, u Marini, Dalmacija – Bibinje – Sukošan, održat će se koncert kineskog Bamboo orkestra. Ulaz na koncert je slobodan.

Kineski orkestar bambusovih flauti pripada Kineskom konzervatoriju i istraživačkom centru glazbene umjetnosti flauta. Sredinom prošloga stoljeća generacija virtuoznih glazbenika koja je djelovala unutar Orkestra pridonijela je njegovu osamostaljivanju i razvoju do tada neslućene profesionalnosti. Danas je taj ansambl unutar granica svoje države jedan od stupova čuvanja osam tisućljeća stare tradicije, ujedno i most prema suvremenosti. Ansambl sastavljen od tradicijskih kineskih instrumenata održava i velik broj nastupa izvan Kine, približavajući publici nama dalek i vrlo često nepoznat svijet koji osvaja svojim egzotizmom, mističnom simbolikom, ukorijenjenošću u tradiciju, ali i inovativnim spojevima sa suvremenom umjetnošću. Članovi orkestra, kao i večerašnji solisti, redom su virtuozi na svojim instrumentima i za svoj su rad u Kini primili najviša priznanja i nagrade. Kineski orkestar bambusovih flauti ponosno predstavlja svoje bogato kulturno i povijesno naslijeđe, a na nama je da se prepustimo i dopustimo im da nas povedu na fascinantno glazbeno putovanje kroz prostor i vrijeme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI