Film “Biciklisti” Veljka Popovića nagređen u Annencyju

Ove se godine na festival u Annecyju u svim kategorijama prijavilo više od 3000 naslova iz 93 zemlje svijeta, a osim “Biciklista”, u natjecateljskom programu studentskih filmova prikazao se „Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić dok se debitantski dugometražni film Anje Komfel “Chris The Swiss” prikazao u programu izvan konkurencije

“Biciklisti” Veljka Popovića, kojima je prikazivanje na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju ujedno bilo i međunarodna premijera, osvojili su priznanje žirija natjecateljskog programa.

Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih smotri animacije održala se od 11. do 16. lipnja 2018. godine.

Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca. Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon i Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić. Za glazbu su zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol. Producenti su Milivoj Popović i Veljko Popović (Lemonade 3D) , a koproducenti Patrick Hernandez (Bagan Films) i Lado Skorin (3D2D Animatori). Film je nastaou koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio.

Ove se godine na festival u Annecyju u svim kategorijama prijavilo više od 3000 naslova iz 93 zemlje svijeta, a osim “Biciklista”, u natjecateljskom programu studentskih filmova prikazao se „Stranac u mojoj glavi” Petre Balekić dok se debitantski dugometražni film Anje Komfel “Chris The Swiss” prikazao u programu izvan konkurencije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI