Hitovi u Pirovcu

Festival se u prva dva izdanja održavao u Pirovcu i Omišu, a ove godine pridružio im se Sutivan (od 20. do 22. srpnja) i Split, gdje će trajati pet dana, od 28. kolovoza do 1. rujna, kada završava proglašenjem pobjednika u kategorijama kratkog igranog, dokumentarnog i promotivnog filma

Festival igranog, dokumentarnog i promotivnog filma, Dalmatia Film Festival (DFF), nakon uspješnog početka u Sutivanu u srpnju, od četvrtka nastavlja svoj program u Pirovcu, a potom do rujna u Omišu i Splitu. Pod sloganom “Dalmatia is my Lifeline”, festival će se u Pirovcu održati od 2. do 4. kolovoza, na dvije lokacije – u gradskoj kino dvorani i na trgu Rudina.

U kinu će se prikazati hrvatski i inozemni dokumentarci, te premijerno poljski film za djecu i mlade “Iza plavih vrata”, koji je proglašen najboljim poljskim filmom za cijelu obitelj i u Poljskoj je srušio rekorde gledanosti, najavljeno je na web stranici Festivala.

Na trgu Rudina igrat će probrani svjetski kratki filmovi najnovije produkcije raznih žanrova i tema, među kojima i nagrađivani španjolski film “Cuerdas”.

Večernji program uobičajeno završava hrvatskom premijerom dugometražnog filma – prve večeri u Pirovcu, to će biti neobična drama o ljudskoj prirodi, dobru i zlu, “The Place”, talijanskog redatelja i scenarista Paola Genovesea, čiji je prethodni film “Potpuni stranci” bio veliki hit prvog izdanja Dalmatia Film Festivala.

Iduću večer na programu je bugarska hit komedija “Holiday Makers”, koja prati zgode i nezgode skupine posjetitelja ljetnog odmarališta na Crnom moru i njihovih domaćina, a treću večer festival u Pirovcu zatvara švicarsko-austrijsko-poljski film “Životinje”.



Riječ je o psihološkom trileru Grega Zglinskog, zamršenoj priči isprepletene stvarnosti i mašte, koja je oduševila kritiku i publiku na Berlinaleu i zaradila usporedbe s filmovima Alfreda Hitchcocka, Romana Polanskog i Davida Lyncha.

Festival se u prva dva izdanja održavao u Pirovcu i Omišu, a ove godine pridružio im se Sutivan (od 20. do 22. srpnja) i Split, gdje će trajati pet dana, od 28. kolovoza do 1. rujna, kada završava proglašenjem pobjednika u kategorijama kratkog igranog, dokumentarnog i promotivnog filma.

DFF ovog ljeta ima najbogatiji filmski program do sada, s dvanaest dugometražnih igranih filmova, među kojima je čak jedanaest hrvatskih premijera.

Od hrvatskih filmova na programu je “Comic Sans” Nevia Marasovića, jedno od hvaljenijih recentnih domaćih ostvarenja.

Uz filmske projekcije organizirat će se brojni prateći sadržaji, predavanja, okrugli stolovi, filmske radionice i izložbe.

U zimskom periodu Festival se seli u ostale gradove širom Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, s posebnim filmskim i edukativnim programima.

Ovogodišnje izdanje održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i njene turističke zajednice, turističke zajednice Šibensko-kninske županije  i turističkih zajednica gradova Sutivana, Pirovca i Omiša.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI