Izložba fotografija Vesne Zednik

Riječ je o izložbi fotografskih portreta javnih osoba iz kulturnog života Hrvatske, među kojima su i portreti baletnog umjetnika svjetskoga glasa Milka Šparembleka, književnika i prevoditelja Mate Marasa, solo flautistice opere HNK Ana Benić i drugih

U riječkoj galeriji Kortil, u utorak 18. prosinca 2018. u 19 sati, otvorena je izložba fotografija Vesne Zednik “Personae gratae”. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2019.

Izložba fotografija otvorena u listopadu ove godine u Muzeju Mimara, dolazi u Rijeku u organizaciji Udruge OS, Galerije Kortil i Fotokluba Zagreb.

Na otvorenju izložbe u ime organizatora nazočnima će se obratiti predsjednica Udruge OS, prof. Tuga Tarle, a o izložbi će govoriti književnik i kritičar Igor Žic.

Riječ je o izložbi fotografskih portreta javnih osoba iz kulturnog života Hrvatske, među kojima su i portreti baletnog umjetnika svjetskoga glasa Milka Šparembleka, književnika i prevoditelja Mate Marasa, solo flautistice opere HNK Ana Benić, solo balerine HNK Anamarije Marković, zatim portreti Tonka Maroevića, Gabi Novak, Renea Medvešeka, Slavke Pavić, Tomislava Fačinija i mnogih drugih. Ukupno 30 crno-bijelih portreta velikog formata.

Organizatori ističu izniman autoričin rukopis koji privlači decentnim i dubokim uvidom u karakter portretiranih. Autoricu koja se sve vidljivije javlja kao vrijedan element hrvatske fotografske scene s mnogim portretiranim umjetnicima veže dugogodišnje poznanstvo ostvareno suradnjom u književnom i drugim kulturnim portfeljima, što joj je omogućilo osoban i dublji pogled iza površine, nužan za nastajanje intimističkih portreta.



Izložbu prati katalog s uvodnim tekstom književnika Davora Velnića i reprodukcijom svih izloženih portreta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI