Izložba Gorana Trbuljaka

Prepoznatljivim, jednostavnim postavom izložbe,  profesor Trbuljak pozdravit će se sa studentima i kolegama nakon 30 godina rada na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

U ponedjeljak, 1. listopada 2018. u 19 sati, u ADU Galeriji f8, Zagreb, otvara se izložba Gorana Trbuljaka pod nazivom “Tanhoferu i Babaji”.

Riječ je o jednom od najznačajnijih hrvatskih likovnih umjetnika i filmskih snimatelja čija je nastavna i pedagoška djelatnost na Akademiji dramske umjetnosti trajno pridonijela profesionalnom razvoju mnogih generacija hrvatskih filmskih i TV snimatelja.

Prepoznatljivim, jednostavnim postavom izložbe,  profesor Trbuljak pozdravit će se sa studentima i kolegama nakon 30 godina rada na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na izložbi će biti prikazan jedan fotografski i jedan filmski rad. Panoramskom fotografijom mrtve prirode iz serije „Skica za skulpturu“ autor prikazuje uskoro nestajuće alate za nastavu i profesiju, a eksperimentalnim filmom „3+3=7“  postupak superponiranja njegovih ranije nastalih eksperimentalnih i animiranih filmova. Tim postupkom nastaje novi film koji gledateljima daje mogućnost izbora i osobnog čitanja naracije.

Goran Trbuljak uz izložbu piše: “Nešto me priječi da ovu izložbu u Galeriji f8, Akademije dramske umjetnosti nazovem oproštajnom. Radije bih izložbu posvetio Tanhoferu i Babaji, mojim profesorima koji su me i doveli ovdje. Kao što su oni gledali kroz prste na sve moje greške, prvo one studentske, a onda i profesionalne, tako i ja sad molim svoje ‘samouke studente’ da i oni učine isto. Jedani sensei je rekao ‘Kao da samo loši učenici postaju profesori dok dobri učenici i dalje su dobri učenici’. Rečenica koja mi se učinila intuitivno podesnom za ovaj tekst, ne cilja naravno ni na koga drugogh osim na mene samoga, a možda će mi ova izložba i njen povod, pomoći da je bolje razumijem i malo zažalim što njen pun smisao nisam dokučio ranije.”



Izložba ostaje otvorena do 20. listopada, i može se razgledati radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI