Izložba “Kritički inženjering”

Na izložbi će biti predstavljena tri rada skupine The Critical Engineering Working Group, posvećene istraživanju tehnologije o kojoj ovisimo

Izložba “Kritički inženjering” u organizaciji udruge Drugo more, otvorila se u Galeriji Filodrammatica u Rijeci u četvrtak, 7. ožujka u 20 sati, a moći će se razgledati do 22. ožujka.

Na izložbi će biti predstavljena tri rada skupine The Critical Engineering Working Group, posvećene istraživanju tehnologije o kojoj ovisimo. Skupinu čine svjetski priznati umjetnici Julian Oliver, Danja Vasiliev, Bengt Sjölén i Gordan Savičić.

Radi se o radovima Vending Private Network koji u karakterističnoj formi aparata za kondome korisnicima nudi zaštitu na internetu putem VPN tehnologije, Packetbridge koji nastoji zbuniti uređaje ovisne o infrastrukturi bežične internetske mreže, i Unintended Emissions koji prikazuje radijske signale koje nenamjerno i nevidljivo emitiraju naši prijenosni bežični uređaji, čime otkrivaju podatke o našem kretanju i identitetu.

Izložba u Rijeku stiže u okviru velikog međunarodnog projekta State Machines, a nakon Rijeke će u organizaciji Instituta za suvremene umjetnosti Aksioma tijekom travnja biti predstavljena u Ljubljani u sklopu istoimene konferencije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI