Izložba Ljerke Njerš

Uz staklo kojega je stvarala prošle godine i u zadarskom muzeju kao gost umjetnik izlagati će i svoje slike, ali ne obične - suvremenim rječnikom rečeno nastale tehnikom „mixed media“ - izrađene pomoću kompjutora i fotografije

U Muzeju antičkog stakla u Zadru, u petak, 15. ožujka 2019. otvara se izložba Ljerke Njerš “Stvaranje ljepote u suvremenom mediju / staklo – slike – film”.

Slavna hrvatska kiparica, slikarica i keramičarka poznata je i kao ilustratorica, radi litografije, a bavi se i knjiškom opremom.

Za keramičarstvo se je školovala na zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti u klasi Blanke Dužanec. Slikanje je izučila na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, gdje je diplomirala u klasi profesora Marina Tartaglie. Sudionicom je dražba suvremene keramike kod svjetski poznatih dražbarskih kuća Cristie’s i Bonham’s.

Izlagala je na preko 80 samostalnih i skupnih izložbi.

O Ljerki Njerš napisala je monografiju hrvatska povjesničarka umjetnosti Ivanka Reberski.
Nova izložba imenom “Stvaranje ljepote u suvremenom mediju” već naslovom odaje novosti – kao i podnaslov „staklo – slike – film „ i eto provokacije…. uz staklo kojega je stvarala prošle godine i u zadarskom muzeju kao gost umjetnik izlagati će i svoje slike, ali ne obične – suvremenim rječnikom rečeno nastale tehnikom „mixed media“ – izrađene pomoću kompjutora i fotografije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI