„Kaj su jeli naši stari“ ovaj vikend u Vrbovcu

Goste očekuje i degustacija vina Vrbovečke udruge vinogradara i vinara pod nazivom „Kaj su pili naši stari“.

U Vrbovcu se od 25. do 27. kolovoza održava 37 po redu turističko-kulinarska manifestacija “KAJ SU JELI NAŠI STARI”. Kao i svake godine trodnevni program prepun je događaja koji će privući od onih najmlađih do onih najstarijih. Bit i će tu prvenstveno bogate gastronomske ponude, raznih izložbi, koncerata, sporta…

Ova atraktivna manifestacija tradicije, običaja i kulture u prvi plan stavlja tradiciju pripreme hrane ponajprije vrbovečkog kraja, po originalnim starim receptima, te također pokazuje “kaj su jeli stari” vrbovečkih susjeda i prijatelja.

Prošetajte vrbovečkim ulicama, pogledajte izlože ručnih radova u izlozima i prozorima, kušajte domaće kolače spravljene po receptima naših baka, a posebno svježe ispečenu peru u krušnoj peći. I obavezno se provozajte konjskim zapregama s članovima Konjogojske udruge Vrbovec!

Svečano otvaranje manifestacije, uz nastup HKUD „Petar Zrinski“, je u subotu u 11 sati, iako program počinje već u petak.

PETAK



Od 17 do 22 sata možete pogledati izložbu „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“ te posjetiti stalni postav Muzejske zbirke POU Vrbovec u dvorcu Patačić.

Također u večernjim satima goste će zabavljati grupa Falset te Marijan Ban i Diktatori

SUBOTA

Ovaj dan prepun je događanja od kojih ćemo izdvojiti ocjenjivanje, izložbe i degustaciju jela po starim receptima na Trgu Petra Zrinskog (od 10 do 18 sati), gastroshow PIK-a Vrbovec, veliku roštiljadu te degustaciju vina Vrbovečke udruge vinogradara i vinara pod nazivom „Kaj su pili naši stari“.

Nadalje cijeli dan će trajati humanitarna akcija, uz degustaciju pečene šunke, za pomoć djeci s urođenom srčanom manom.

Nastupati će razna Kulturno umjetnička društva, a biti će izvedena i komedija „Pozdrav iz Remetinca“ s Vidom Balogom i Dreletom.

Na programu su i razne radionice (likovna, plesna, izrada odjeće, izrada nakita…) te sportski turniri u košarci, pecanju, šahu, odbojci na pijesku, tenisu i nogometu.

Za kraj navečer u glavnom šatoru nastupaju Baruni.

NEDJELJA

Nastavit će se gastro program, humanitarna akcija, gastroshow i degustacija vina.

Biti će prikazana „Ježeva kućica“ u izvedbi kazališta „Smješko“, a nastupat će i Dječji vrtić Vrbovec, Mažoretkinje Vrbovec te ponovo brojna Kulturno umjetnčka društva. Nastaviti će se izložbe, radionice, sportska natjecanja i predavanja, a posebna atrakcija biti će cirkuski ulični show.

Za glazbu će se pobrinuti Kraljevi ulice i Slavonske Lole.

U 18.30 sati je porglašenje pobjedničkih jela i dodjela nagrada, a svečano zatvaranje, uz vatromet, je u 21.30 sati.

Opisani događaji održavati će se na sljedećim lokacijama:

GASTRO PROGRAM – Trg Petra Zrinskog

KULTURNO-UMJETNIČKI I ZABAVNI PROGRAM – Ljetna pozornica, Pučko otvoreno učilište, dvorac Patačić, kula Zrinski, likovna galerija.

SPORTSKI PROGRAM – Gradski stadion, Odbojkaško igralište, jezero Črnec i ribnjak Bajer

Više detalja o manifestaciji možete više saznati ako posjetite www.tz-vrbovec.hr ili nazovete direktoricu Turističkog ureda Grada Vrbovca Anu Bakar na telefon 098-296294.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI