Koncert “Iz Rusije s ljubavlju” u Laubi

U koncert će publiku uvesti razgovor kojeg će s dirigentom i umjetničkim ravnateljem ansambla Berislavom Šipušem voditi nekoć ruska studentica i hrvatska skladateljica, muzikologinja i pijanistica Sanja Drakulić

Koncertom ‘From Russia With Love’ Cantus Ansambl će zagrebačkoj publici predstaviti pet ruskih skladateljica i skladatelja različitih generacija, estetika i skladateljsko-tehničkih strategija. Koncert će se održati u zagrebačkoj Laubi, 20. svibnja.

U svojem posljednjem koncertu sezone, Ansambl se okreće Rusiji – zemlji i naciji koja je u europskoj i kulturnoj povijesti neizostavna karika, pa čak i osnova na kojoj  su nastajali duhovni i kulturni svjetovi, važni daleko izvan njezin širokih granica.

Nastupit će Vladimir Tarnopolski, Faradž Karajev, Olga Bočihina, Anna Romaškova i Jurij Voroncov, a u sklopu Cantus Ansambla će se publici predstaviti Marta Schwaiger (sopran) te Srebrenka Poljak (klavir) pod dirigentskom palicom Berislava Šipuša. U koncert će publiku uvesti razgovor kojeg će s dirigentom i umjetničkim ravnateljem ansambla Berislavom Šipušem voditi nekoć ruska studentica i hrvatska skladateljica, muzikologinja i pijanistica Sanja Drakulić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI