Liburnijski filmski festival u Zagrebu

0
109

Program u petak otvara zagrebačka premijera mediteranske komedije redateljice Vlatke Vorkapić o brodu vodonoscu i njegovoj specifičnoj posadi

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za prvu lokaciju u 2019. godini bira zagrebačko Dokukino KIC.

U petak 15. i subotu 16. ožujka, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u suradnji s Restartom, bit će prikazani dokumentarni filmovi “Pusti Dobre,pusti “Vlatke Vorkapić, “Meso” Elvisa Lenića, “Patrola Uran” Lovre Mrđena i “Bebè Na Volè” Vladimira Gojuna, uz razgovore s autorima nakon filmova.

Loading...

Program u petak otvara zagrebačka premijera mediteranske komedije redateljice Vlatke Vorkapić o brodu vodonoscu i njegovoj specifičnoj posadi. Film je na Liburniji nagrađen nagradom publike a u Dokukinu KIC na rasporedu je u 21 sat.

U subotu program počinje u 19 sati i podijeljen je u dva programska bloka. U prvom će biti prikazan dobitnik nagrade žirija, nagrade za najbolji regionalni film i nagrade za najbolji dizajn zvuka 16. LFF-a, dokumentarac o istarskim običajima svinjokolje Meso Elvisa Lenića. Za dizajn zvuka na filmu nagrađen je Martin Semenčić.

Nakon razgovora s Lenićem, slijedi Patrola Uran Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru).

U 21 sat gledat će se i glazbeni dokumentarni film nagrađen za najbolju fotografiju Bebè Na Volè redatelja Vladimira Gojuna koji je portretirao sjajnog hrvatskog kantautora Adama Semijalca. Za fotografiju je nagrađen Joško Morović.