Novi album Kriesa

0
471

Promocija albuma “Selo na okuke/Village Tracks” održat će se u petak, 23. veljače 2018. u zagrebačkom klubu Boogaloo. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji

Jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih world music sastava Kries – uskoro će predstaviti nov uradak.

Promocija njihova dugoočekivanog i po mnogima jednog od najboljih albuma u 2017. godini u žanru globalne world music scene „Selo na okuke/Village Tracks“ održat će se u petak, 23. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo, a samo dan kasnije i u Riječkom OKC Palach.

Loading...

Prvi Kries u sastavu Mojmir Novaković – vokal, Ivo Letunić – lijerica, Andor Végh – gajde, diple, frula, dvojnice, kaval, Krešimir Oreški – udaraljke, Erol Zajnilović, električna gitara, Konrad Lovrenčić -bas gitara i Ivan Levačić – bubnjevi upaljen je davne 2003. godine i odonda nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem prisvojili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,… (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“ iz 2004. godine. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan, Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan, Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.