Olib – kulturne svečanosti

Festival je posvećen dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, te koncertima zabavne, klasične i rock glazbe

Monodramom “Sve što sam prešutjela’”u izvedbi Mie Begović , a u režiji Ivana Lea Leme, u subotu, 14. srpnja, s početkom u 21 sat, započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se održavati do 10. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga – Istu i Silbi.

Nakon predstave cjelovečernji  koncert će održati Ervin Baučić & band (članovi: Tomas Krkač, Slavko Pintarić, Vedran Božić, Danko Krznarić)

Jedan od najljepših jadranskih otoka  – Olib – postao je prije nekolikog godina nova ljetna festivalska pozornica, jedinstvena kulturna i turistička festivalska destinacija  zahvaljujući ljetnoj manifestaciji Olipski ljetni festival. Festival su  2015. g.  pokrenuli Udruga Olib i Kazališna družina Bastien s ciljem oživljavanja kulturnih događanja na otoku Olibu.

Festival je posvećen dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći i strani eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije.

Projekt je dugoročnog karaktera i u budućnosti će se razna festivalska događanja odvijati i na drugim otocima u Zadarskoj županiji.  Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam.  Ulaz na sva festivalska događanja je Slobodan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI