Ovo ne želite propustiti. Željko Pervan izvest će svoju novu predstavu ‘Na komadiću Europe’

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će na Maloj sceni u srijdeu, 26. rujna u 20 sati svoju novu predstavu ‘Na komadiću Europe’ .

Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više. Valja napomenuti da se za gostovanja  Željka Pervana ulaznice rasprodaju i nekoliko dana prije  predstave.

Željko Pervan

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Željko Pervan, rekli bismo – čisti humor bez ikakvih rekvizita, samo čovjek i njegova duhovitost.



U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: „Pervanov dnevnik“ na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot ‘Servus Zagreb’, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film ‘Ime ruže’, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio”.

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show ‘Večernja škola’; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim ‘Večernje škole’ vodio je i kviz ‘Uzmi ili ostavi’. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom ‘Božanstvena komedija’. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI