Pijanist Aljoša Jurinić dobitnik nagrade Milka Trnina

Nagradu Milka Trnina ustanovilo je Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika 1958. godine i ona se od tada dodjeljuje svake godine za posebno uspješan i zapažen nastup u Republici Hrvatskoj u protekloj godini

Pijanist Aljoša Jurinić dobitnik je Nagrade Milka Trnina Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika (HDGU), dok je zboru Chorus angelicus i maestru Anđelko Igrec dodijeljena Diploma Milka Trnina, priopćio je u srijedu HDGU.

Odluku o ovogodišnjim dobitnicima donio je stručni žiri u kojemu su bili Valter Dešpalj (predsjednik), Višnja Mažuran, Đorđe Stanetti, Ivana Lazar i Nikola Fabijanić.

Aljoša Jurinić nagradu je dobio za dva recitala održana 2017. godine.

Prvi je održao 18. veljače u ciklusu Lisinski subotom kada je, kao laureat Nagrade Darko Lukić za 2016. godinu, izvodio djela L. van Beethovena, R. Schumanna, F. Listzta i F. Chopina. Drugi recital održao je 19. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu, a na programu su bila djela B. Berse, F. Schuberta, A. Dormana, M.A. Hamelina i C. Debussyja.

Chorus angelicus i maestro Anđelko Igrec Diplomu Milka Trnina za ansamble dobili su za izvedbu Haydnova oratorija “Stvaranje svijeta”, 21. svibnja u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, za koncert na Varaždinskim baroknim večerima 2017. godine kojim su dali svoj glazbeni doprinos proslavi 20. godišnjice Varaždinske biskupije te za sudjelovanje u projektu Ruksak pun kulture. 



Nagradu Milka Trnina ustanovilo je Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika 1958. godine i ona se od tada dodjeljuje svake godine za posebno uspješan i zapažen nastup u Republici Hrvatskoj u protekloj godini.

Osim Nagrade Milka Trnina koja se dodjeljuje solistima, svake se godine dodjeljuje i Diploma Milka Trnina namijenjena komornim ansamblima, orkestrima i zborovima.

Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima biti uručene na svečanosti u nedjelju, 28. listopada.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI