Pop legende na Žitnjaku

0
363

Pop legende Lee Scratch Perry, Mad Professor i Pharoahe Monch dolaze u Zagreb na novi gradski festival pod otvorenim nebom koji će se održati od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkom The Garden Breweryju na Žitnjaku.

Pop legende Lee Scratch Perry, Mad Professor i Pharoahe Monch dolaze u Zagreb na novi gradski festival pod otvorenim nebom koji će se održati od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkom The Garden Breweryju na Žitnjaku.

A Weekend Block Party tijekom uskrsnog blagdanskog vikenda obilježit će  plesni petak, dub subota i hip-hop nedjelja, najavili su organizatori, udružene ekipe Pozitivnog ritma i The Gardena.

Loading...

Na popisu izvođača najavljuju međunarodno cijenjene, kao i lokalne izvođače, a sve to u kombinaciji uz sjajnu hranu, craft pivo, radionice, umjetnost, te najavu sezone ljetnih festivala, u maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare.

Plesni petak, 30. ožujka, otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević,  a uz njih će biti i Ilija Rudman, eklektični disco producent i DJ.

Dub subota rezervirana je za Lee Scratch Perryja, jamajkansku ikonu, glazbenog producenta i inovatora, jednog od potpisnika žanra, kojega se smatra  jednim od najdugotrajnijih i najoriginalnijih reggae producenata i izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se One Dread, bend posvećen obradama tih žanrova, kao i Bass Culture Sound System, najstarija zagrebačka reggae skupina.

Hip-hop je zajednički nazivnik za glazbenu selekciju u nedjelju kada će nastupiti Pharoahe Monch, hip-hop umjetnik iz Amerike, kojega se svrstava u sam vrh hip-hop izvođača.

The Garden i Pozitivan ritam kreatori su hrvatske festivalske scene više od desetljeća, a s događajima koji sežu preko Istre i Dalmacije, postavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta. Ova prva zajednička suradnja stavlja Zagreb na popis nezaobilaznih gradova Europe.

Povezujući dugogodišnje iskustvo i znanje u organizaciji događaja, dovodeći izvođače koji su od samih početaka kreirali žanrove i bili dio festivalske scene, A Weekend Block Party ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotora, te će predstaviti ukupno 10 ljetnih događaja – Seasplash, Outlook, Dimensions, Slurp, Love International, Defected Croatia, Dekmantel, Soundwave, SunceBeat i Hospitality.