Posljednja četiri dana Fantastic Zagreb Film Festivala na dvije lokacije na Tuškancu nude spektakularne filmove!

Nikola Madunović

     Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma! Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu Tuškanac od 19 sati. Program je u tom starozagrebačkom kinu otvorio kultni vestern i remek-djelo Sama Peckinpaha Divlja horda iz 1969. godine, a sve se nastavilo na već dobro poznatoj lokaciji, Ljetnoj pozornici Tuškanac gdje je publika uživala u američkom indie SF hitu Planet nade (Prospect) u kojem otac i kći putuju na udaljeni planet u potrazi za dragocjenim organskim blagom.

Nadolazeći dani donose vječne žanrovske kultne klasike i vrhunske premijere! U četvrtaku 19 sati u Kinu Tuškanac gledamo fantastičan animirani hit Ruben Brandt, Kolekcionar dok se na Ljetnoj pozornici od 21:50 prikazuje kultni akcijski SF Terminator iz 1984. godine u režiji Jamesa Camerona s legendarnim Arnoldom Schwarzennegerom! U petak 5. srpnja pripremite se za pravo izvanzemaljsko iskustvo: Noć Aliena! Od 19h u Kinu Tuškanac prikazuje se briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien), koji je svjetsku premijeru imao na Sundanceu i koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleya Scotta, a nakon toga na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:50 slijedi nezaboravni Osmi putnik (Alien) koji ove godine slavi 40. rođendan povodom čega Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju u 4K rezoluciji!

            U subotu u 19h u Kino Tuškanac gdje možete uživati u crnohumornom remek-djelu Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka a nakon toga stignete na Ljetnu pozornicu Tuškanac pogledati spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale. Film koji ne smijete propustiti! Posljednjeg dana festivala u Kinu Tuškanac čeka vas genijalan Mirai, još jedno japansko anime remek-djelo koje potpisuje veliki Mamoru Hosod a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:15 kreće službeno zatvaranje 9. Fantastic Zagreb Film Festivala kada prikazujemo film američki klasik Goli u sedlu (Easy Rider, 1969)o dvojici motorista na proputovanju Amerikom u potrazi za slobodom. Legendarni film ceste i kultni klasik koji je postao celuloidni mit o američkom snu slavi 50. godišnjicu, a nezaboravne uloge ostvarili su Jack Nicholson, Peter Fonda i Dennis Hopper!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI