Ruđer Bošković i Troja

Jedno od posebno zanimljivih predavanja posvećeno je velikom hrvatskom znanstveniku i filozofu Ruđeru Josipu Boškoviću i njegovoj studiji Relazione delle rovine di Troja, esistente in faccia al Tenedo (Izvještaj o ruševinama Troje)

Povodom Godine Troje u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Turske, Institut Yunus Emre u Zagrebu i Arheološki muzej u Zagrebu organiziraju niz događanja i predavanja o Troji.
 

Jedno od posebno zanimljivih predavanja posvećeno je velikom hrvatskom znanstveniku i filozofu Ruđeru Josipu Boškoviću i njegovoj studiji Relazione delle rovine di Troja, esistente in faccia al Tenedo (Izvještaj o ruševinama Troje), koja se u tiskanom obliku pojavila kao dodatak talijanskog izdanja njegova Dnevnika putovanja iz Carigrada u Poljsku u Bassanu 1784.


Predavanje i prezentaciju studije će održati prof. dr. sc. Stipe Kutleša, znanstveni savjetnik na Institutu za filozofiju u Zagrebu i redovni profesor na sveučilištima u Zagrebu i Mostaru te Oğuz Aydemir, turski poduzetnik i filantrop, u utorak, 27. studenog u 18,30 sati, u Turskom kulturnom centru Yunus Emre, Hebrangova 34 u Zagrebu.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI