Sjetne balade za lijepe dame

Dubrovački trubadur Ibrica Jusić ili kako ga zove Pero Gotovac “čarobnjak pjevanog stiha” večer će začiniti svojim hitovima kao što su Mačka, Dobro jutro, Margareta, Jubi san vašu ćer, U svakom slučaju te volim te brojnim drugim pjesmama koje su obilježile više od 50. godina dugu karijeru

Povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak, 8. ožujka u HNK-u Zadar s početkom u 20 sati održat će se glazbena večer s kantautorom i šansonijerom Ibricom Jusićem.

Koncert donosi presjek Jusićevog cjelokupnog umjetničkog rada: od songova izvođenih na Dubrovačkim ljetnim igrama, pjesama s dubrovačkih skalina, šansona, prepjeva Leonarda Cohena do sevdalinki u modernom aranžmanu te će premijerno u Zadru izvesti novu pjesmu “Moto” na stihove Pere Gotovca.

Dubrovački trubadur ili, kako ga zove Pero Gotovac čarobnjak pjevanog stiha večer će začiniti svojim hitovima kao što su Mačka, Dobro jutro, Margareta, Jubi san vašu ćer, U svakom slučaju te volim te brojnim drugim pjesmama koje su obilježile više od 50. godina dugu karijeru. U svom specifičnom izričaju, mješavini raznorodnih glazbenih utjecaja, talijanskog, hrvatskog, francuskog, bosanskog te pokojom sevdalinkom Ibrica će zasigurno zadarskoj publici prirediti večer za pamćenje.

Ibrica Jusić je pjevao na pozornicama najvećih svjetskih koncertnih dvorana, kao što su Opera House Sydney, Carnegie Hall u New Yorku, China Theatre u Stockholmu, a kao prvi hrvatski pjevač 2004. nastupio je na jazz festivalu u Montreuxu. Često je skladao na stihove Paljetka, Cesarića, Šantića, Antića, Shakespearea, Brechta, Britvića, Zuppe i mnogih drugih velikih pjesnika. Značajna je i njegova suradnja s kazalištem, koju je započeo još 1971. sudjelovanjem u nekim kultnim predstavama na Dubrovačkim ljetnim igrama, a nastavlja se i kasnije i to ne samo skladanjem scenske glazbe, nego i nastupima u kazališnim predstavama.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI