Slavni Joe Spencer u Zagrebu

Teško da je netko mogao i naslutiti koliko će važnu ulogu odigrati u rock’n’rollu devedesetih kad su se nametnuli, ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena

Legendarni Jon Spencer stiže premijerno u Vintage Industrial Bar 22. ožujka u sklopu europske turneje na kojoj promovira svoj prvi samostalni album ‘Spencer Sings The Hits!’.

Rođen 1965. godine u Hanoveru, New Hampshire, Jon Spencer je studirao na Sveučilištu Brown, Rhode Island, gdje je odlučnije krenuo u bluzersko-garažne glazbene vode. Prvi ozbiljan projekt, na tragu Einsturzende Neubautena, bio mu je Shithaus, s Todom Ashleyem (Cop Shoot Cop) na basu. Nakon nekog vremena Jon Spencer seli u Washington i osniva bend Pussy Galore, u kojem je gitarist i pjevač, da bi početkom devedesetih, s gitaristom Judahom Bauerom, te bubnjarom Russellom Siminsom pokrenuo njegov najpoznatiji projekt, garage-blues-punk trojac The Jon Spencer Blues Explosion. Teško da je netko mogao i naslutiti koliko će važnu ulogu odigrati u rock’n’rollu devedesetih kad su se nametnuli, ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys. Ne treba smetnuti s uma da se tijekom devedesetih uz JSBX redovito ljepila etiketa „najboljeg live benda na svijetu“, što su uvjerljivo demonstrirali na nekoliko koncerata održanih kod nas, stvorivši pritom pozamašan broj vjernih fanova.

Trideset godina karijere je iza njega, a zavidan opus stvorio je kroz bendove i projekte: The Jon Spencer Blues Explosion (preko 20 raznih studijskih izdanja), Boss Hog (4 albuma), Heavy Trash (3 albuma), Pussy Galore (3 albuma), The Honeymoon Killers (5 albuma).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI