Svjetska turneja izložbe: Nikola Tesla u Budimpešti

U Tesla Budapest klubu svečano je otvorena izložba Nikola Tesla – Mind from the Future, inspirirana jednim od najvećih svjetskih izumitelja. Genijalni Nikola Tesla u suvremenoj umjetničkoj interpretaciji nakon Zagreba doputovao je zahvaljujući produkcijskoj kući Real grupa na svoju sljedeću postaju, gdje je Nikola Tesla proveo dio svog života i stvaranja.

Krešimir Renzo Prosoli, glavni izvršni producent i CEO Real grupe izjavio je u toj prigodi:

„Zahvaljujući iskri ideje o ovoj izložbi, koju je u suvremeni umjetnički koncept kreativno oblikovala Helena Bulaja Madunić, i izvanrednom timu ljudi koji su radili na projektu, predstavili smo izložbu nakon koje će svi ponijeti ‘dio Nikole Tesle’ kao inspiraciju. Ovaj projekt moderne umjetnosti okupio je mnoge vrijedne autore velikog potencijala, među kojima su i istaknuti umjetnici mađarske kulturno-umjetničke scene.

Drago nam je da je izložba nakon Zagreba upravo u Budimpešti jer je Nikola Tesla imao posebnu vezu s ovim gradom. Čovjek s umom iz budućnosti, rođen u Smiljanu u Lici, ostavio nam je naslijeđe za sve buduće generacije i dotaknuo je cijeli svijet svojim izumima, a ova izložba zasigurno će ostaviti traga i kod mađarskih posjetitelja. Ponosni smo na ovaj projekt i što imamo priliku promovirati Hrvatsku u liku i djelu Nikole Tesle u ovoj izložbi, koju je samo u Zagrebu posjetilo više od 110 000 posjetitelja.ˮ

Uz kreativno vodstvo autorice i kustosice izložbe Helene Bulaje Madunić, uz direktora izložbe Saschu Machieda te produkcijski tim na čelu s Krešimirom Renzom Prosolijem, hrvatska izložba predstavila je radove renomiranih hrvatskih, mađarskih i drugih međunarodnih autora u multimedijskom izložbenom spektaklu.



„Predstavljanje naše iznimno uspješne i jedinstvene izložbe na prvoj međunarodnoj stanici nakon Zagreba, u srcu Budimpešte, bio je veliki kreativni izazov za cijeli tim. U želji da i u Budimpešti predstavimo inovaciju na području suvremenih umjetničkih sadržaja, usavršili smo i rekreirali ‘Filmsku Fresku’ – imerzivnu prostornu instalaciju na 500m², koja će posjetiteljima omogućiti šetnju interaktivnim prostornim ‘filmskim’ iskustvom, kao inovativni format krosmedijskog pripovijedanja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI