“Tišina molim”

Na festivalu će se moći vidjeti i premijera televizijske serije “Knightfall”, koja je također snimana u Dubrovniku, prvi zvučni film sniman u Hrvatskoj i Dubrovniku 1932. godine “Princ iz Arkadije”, a “Servantes iz Malog Mista” iz 1982. godine prikazat će se na mjestu snimanja u Cavtatu

Treći filmski festival “Tišina molim!” održat će se do 10. ožujka na nekoliko mjesta u Dubrovniku i Cavtatu, a kako ističu organizatori, festival istražuje te informira i educira javnost o ulozi grada Dubrovnika u filmskoj povijesti i kulturi.

Dvojica osnivača festivala Tomislav Tepšić i Miran Dilberović rekli su na najavnoj konferenciji za novinare kako je ove godine na raznovrsnom programu “za svakoga ponešto”.

Festival je otvoren u nedjelju projekcijom filma “Jednog dana jedni skalini” iz 1975. godine, u kojem se raspravlja o važnosti sjedenja na skalinima u Dubrovniku i okupljanju mladih ispred crkve sv. Vlaha, povijesnom trendu koji traje do danas – a film je sjetna razglednica na dubrovačku prošlost i sadašnjost.

Ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo rekao je da osnivači festivala znaju prepoznati “što znači sto godina snimanja filma u Dubrovniku”.

“Kako je bilo bitno prije sto godina, tako je bitno i danas, kad je Dubrovnik postao veliki filmski set za najnovije filmske naslove”, istaknuo je Konsuo i za rujan najavio premijeru filma “Robin Hood”, koji se u Dubrovniku snimao u veljači i ožujku 2017.



Na festivalu će se moći vidjeti i premijera televizijske serije “Knightfall”, koja je također snimana u Dubrovniku, prvi zvučni film sniman u Hrvatskoj i Dubrovniku 1932. godine “Princ iz Arkadije”, a “Servantes iz Malog Mista” iz 1982. godine prikazat će se na mjestu snimanja u Cavtatu. Program festivala završava projekcijama talijanske akcijske komedije “Tri fantastična superčovjeka” iz 1967. te istočnonjemačke komedije iz svijeta mode “Ne sa mnom, gospođo” iz 1968. godine.

U popratnom programu festivala, u sklopu “Pučkog kina”, u Cavtatu će se kušati riblje delicije i vino uz koncert benda OPG, za Dan žena poznate dubrovačke filmske djelatnice razgovarat će o svojim iskustvima, a festival će koncertom zatvoriti glazbeni sastav “Kuzma i Shaka Zulu”.

Filmski festival “Tišina molim!” održava se u organizaciji kulturne udruge “Aster” i suorganizaciji kinematografa Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI