Tromblon izdao novu knjigu, mnogi će se prepoznati! Roman ‘Tri majmuna za krvavi Vukowar’ zainteresirao javnost

screenshot

Umirovljeni pukovnik HV-a, Petar Janjić – Tromblon, nakon vrlo uspješne knjige “Žedni krvi, gladni izdaje”, objavio je i svoj drugi ratni roman “Tri majmuna za krvavi Vukowar”:

Kroz roman Vas vode tri najbolja prijatelja koja su zajedno rasli, školovali se ratovali, bili u koncentracijskim logorima te kada su svojom krvlju ispisali časno ime Republika Hrvatska iz specifičnih razloga iseljavaju sa obiteljima u Munchen ( Antiša- Hercegovac ), London ( Bojan- vukovarski Srbin ) te Toronto ( Nikola- Šokac ). Ta tri ratnika nakon odlaska u tuđinu, uspijevaju u svojim obiteljskim i poslovnim životima te nakon 27 godina, prvi puta se zajedno ponovno sreću na komemoraciji 2018. godine u Vukovaru”, objasnio je Tromblon za naš portal uz napomenu kako će se promocija održati 23. svibnja 2018. u hotelu Internacional s početkom u 18:00.

Knjigu promoviraju: prof.dr. Josip Jurčević, prof. Danijel Rehak, Ivica Šafarić – Nindža, Vilim Karlović i autor Petar Janjić – Tromblon, a gosti promocije su vukovarski “Dunavski tamburaši”:

Ovaj ludi, nazovi ratni roman je plod mašte i svi izmišljeni događaji su pomiješani sa stvarnim imenima iz hrvatske povijesti, politike, Domovinskog rata i Vukovarske bitke, u kojem se pokušava napraviti bijeg iz stvarnosti u maštu i obrnuto. Sva događanja su izmišljena i svi tekstovi su igra tri lika – majmuna, koja nikada nisu postojala. Tri majmuna su zarobljenici, kao i vi, zakona svjetskih vladara iz sjene, logoraši nakaradnog sustava koji smo stvorili i lopova takozvanih političara, koji žive po pravilima zatvorenih vrata. Majmuni su teledirigirani antihrvatskim elementima koje štiti sustav, koji poništava tradiciju koja im je darovana genima i ograničeni su slobodom, ne dalje, nego što im dozvoljava jebeno slovo zakona na papiru, koji je prepoznat pismom anarhije. Nemaju majmuni mogućnost za pružanje otpora riječju, a kamoli djelom jer im slijedi nestanak, snaga im je otpora ništavnost umnog postojanja, a slobodu samopoštovanja presvlači im umjetnost kreiranja maskiranja iz gada u gada, do potpunog uništenja osobnosti, jer je u završnoj fazi borba za koru od banane”, opisuje Tromblon motive iz romana za koji je sam osmislio naslovnicu.

U nastavku, autor kaže:



Ogledalo sutrašnjice za njih nema mjere, jer pogledi kroz njega više nemaju refleksiju daljine i sve vrijednosti potvrđuju maloumno šepanje kroz obiteljski, javni i društveni život. Jedino što im preostaje, za opstanak, su majmunarije kroz bijeg od stvarnosti, ali ne tako daleko gdje ih ne možete pronaći, jer su majmuni uvijek i zauvijek među vama, u neposrednoj blizini gdje će se, od države, zakona i „dobrih ljudi“, samo na kratko pokušati sakriti! A onda, kada ih u ovom romanu u zbilji ponovo pronađete, sretnete, ostat će oni i dalje vaši majmuni, u kojima ćete se i vi prepoznati, a gdje će i vas zatvoriti, na sigurno i gdje vam je mjesto. U njihov „zoološki vrt“! Ili ti, u prijevodu, u program životne fikcije, jer oni su čuvari „zoološkog vrta“, a vi majmuni! Nažalost malo vas je toga svjesno. Nisam htio zatražiti potporu od Ministarstva nekulture RH za izdavanje ovog romana, jer sam siguran da je ne bi ni dobio, kao što su ga odbili i za prvu dokumentarnu knjigu iz Domovinskog rata „Žedni krvi gladni izdaje“ iz 2004. godine, u kojoj sam opisao ratni put svoje postrojbe i svoje borbeno djelovanje u Vukovaru. Te je godine potporu Ministarstva (ne)kulture dobila knjiga „Mein Kampf“ od Adolfa Hitlera, te autor postavlja pitanje kakve će gluposti, filmove, djela te knjige, platiti jadni, pokraden i sjeban hrvatski narod koji bira vlast kakvu i zaslužuje”, završio je Petar Janjić – Tromblon.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI