(VIDEO) Pobjednica Eurosonga je izraelska pjesma Toy

screenshot

U kvalifikacijama su u dvije večeri sudjelovale čak 43 zemlje među kojima i Hrvatska s predstavnicom Frankom Batelić

Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu 63. Eurovizije održanog u Portugalu u Altice Areni u Lisabonu je izraelska pjesma Toy u izvedbi pjevačice Nette, odlukom stručnog ocjenjivačkog suda i publike.

U finalu su nastupili predstavnici 26 zemalja, a program su vodile Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. U kvalifikacijama su u dvije večeri sudjelovale čak 43 zemlje među kojima i Hrvatska s predstavnicom Frankom Batelić koja je nastupila u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u utorak s pjesmom Crazy, no nažalost nije se plasirala u finale.

Ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije održano je prvi puta u povijesti u glavnome gradu Portugala, Lisabonu pobjedom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala, koji je pjesmom Amar Pelos Dois Portugalu donio prvu pobjedu nakon 53 godine od njegova prvoga sudjelovanja.

Slogan ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije bio je Svi na okup! (eng. All Aboard) kojim se poziva na okupljanje na jednome mjestu i zajedničku proslavu glazbe i kontinenta, te poštivanje različitosti, poštovanje i snošljivost.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI