(Video) Upoznajte ih! Zagrepčani koji se brinu da uvijek znate koliko je sati

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Prepoznatljivi satovi odavno su postali simbol grada, a jedan od najpoznatijih kojeg je izradila obitelj Lebarović djeluje na Trgu od 1953. godine

Svi građani Zagreba kao i njegovi posjetitelji uvijek su u mogućnosti saznati koliko je sati. Pri tom ne računamo da će pojedinci sa sobom nositi mobitele ili priupitati za ovu ovu informaciju ljubaznog sugrađanina. Možda je baš trenutak da upoznate tko se brine da vrijeme bude uvijek dostupno i točno na zagrebačkim satovima i ostalim poznatim znamenitostima.

Prepoznatljivi satovi odavno su postali simbol grada, a jedan od najpoznatijih kojeg je izradila obitelj Lebarović djeluje na Trgu od 1953. godine. Navedeni urarski obrt danas diljem zemlje ima 350 satova u gradskim središtima. U Zagrebu ih ima oko stotinu.

Pored satova tu je i Grički top koji je još jedna od najprepoznatljivijih zagrebačkih znamenitosti, a usudili bi se reći i najglasniji. Svakodnevno se oglasi točno u podne i ta tradicija traje punih 140 godina. Čovjek koji je posljednjih 9 godina odgovoran za pucanje topova zove se Alen Tutundžić kojeg ćete vidjeti u videu.

Na kraju, upoznajte i Sašu Alavanju koji pali ulične svjetiljke koje označavaju kraj “dana” u gradu, a u posljednjih 17 godina upalio je 214 uličnih svjetiljka na Gornjem gradu.

Ovu lijepu priču upakirala je Andrea Pisac koja je video objavila na online platformi travelhonestly.com.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI