Zborski festival Cro Patria

Festival od svog 21. izdanja počiva na koncepciji spajanja suvremenog i baštinskog glazbenog izričaja. Zborovi pored nove skladbe, posebno skladane i odabrane za Festival, izvode skladbe iz bogate zborske baštine Hrvatske ili zemlje iz koje dolaze

22.Međunarodni zborski festival Cro Patria održat će se od 30. studenoga do 2. prosinca 2018. u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži Split. 

Festival završava natjecanjem zborova Canticum novum, 02. prosinca 2018. u 19.00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Festival od svog 21. izdanja počiva na koncepciji spajanja suvremenog i baštinskog glazbenog izričaja. Zborovi pored nove skladbe, posebno skladane i odabrane za Festival, izvode skladbe iz bogate zborske baštine Hrvatske ili zemlje iz koje dolaze. Program obuhvaća i brojne događaje poput predavanja poznatih muzikologa, internacionalnih okruglih stolova te koncertnih izvedbi „bisera“ hrvatske i svjetske vokalne, vokalno-instrumentalne i zborske literature. Ove su nam se godine na tom prekrasnom glazbenom putovanju pridružili skladatelji, zborovi, dirigenti, glazbenici, članovi žirija i predavači iz Indonezije, Irana, Južnoafričke Republike, Velike Britanije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI