Kuščević kaže kako mu “smještaju lijevi aktivisti”

screenshot

Nakon što su mediji otkrili razne afere  aktualnog ministra uprave, Lovro Kuščević u razgovoru za N1 kazao je kako ništa od onog što mu se u posljednje vrijeme stavlja na teret nije istina, odnosno da je to priča stara deset godina, zbog koje su ga već ispitivali i USKOK, građevinska inspekcija i MUP – i da nisu pronašli nikakve nepravilnosti ni podigli prijavu.

Kuščević tvrdi da mu aferu smještaju lijevi aktivisti, koji ranije nisu uspjeli u svom naumu, ali sada, kada je ministar, priča je dobila na medijskoj važnosti.

Kuću koja je predmet afere, kazao je u telefonskom razgovoru, ima još od 2005. godine i imao ju je prije nego što je postao načelnik. Ministar je dodao i da kuća ne vrijedi šest milijuna kuna, kako piše u njegovoj imovinskoj kartici, nego da je to cijena koju je on “kazao iz srca”, a da ona na tržištu vrijedi puno manje.

Budući da je jedan od najbogatijih ministara, novinari N1 su ga pitali kako je stekao imovinu. Kuščević kaže da je prodao poslovni prostor, posao i stan u Splitu koji je bio u vlasništvu njegove supruge, a naslijedila ga je od oca, te da je dignuo kredit od 200.000 eura koji plaća 2000 eura mjesečno.

Osvrnuo se i na medijske napise o prenamjeni zemljišta, odnosno na tvrdnje da nema dokaza da je on ikada uzgajao stoku. Kuščević kaže da ima dokaze, da mu je omiljena sorta kokoši hrvatica te da ima račune da je kupovao tu kokoš.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI