Kuščević pokušao biti duhovit: ‘Što se sekiramo, Pernar će biti premijer’

screenshot

U Banskim dvorima u podne počeo je sastanak partnera iz vladajuće većine čiji su predstavnici u izjavama novinarima uoči sastanka ustvrdili da je ta većina stabilna.

U ovom trenutku koalicija je stabilna i ne vidim razloga za nikakvu zabrinutost. Uostalom, ako se nešto i dogodi, pa što se sekiramo – bit će premijer gospodin Pernar, neće biti gospodin Plenković. Bit će netko drugi predsjednik Sabora i stvar riješena”, ironično je pitanje o mogućnosti prijevrmenih izbora prokomentirao ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Mi sada imamo stabilnu većinu u Hrvatskom saboru i to je bitno da bi Vlada nastavila raditi na realizaciji svih projekata koje smo započeli i koje ćemo tek započeti. Vjerujem da će ta većina ostati stabilna do idućih redovnih izbora”, poručio je Kuščević.

Ipak, HDZ je spreman za eventualne izvanredne izbore. “HDZ je ozbiljna stranka koja si ne dopušta iznenađenja, spremni smo za nastaviti ovaj mandat do kraja, a uvijek imamo plan A, B i C. Nas ti izbori ne bi uopće dočekali nespremnima. Uvjeren sam da bismo polučili još bolji rezultat i da bismo dobili još veće povjerenje naših građana”, ustvrdio je.

Na pitanje očekuje li potporu Darka Milinovića, koji je prije dva dana isključen iz HDZ-a, odgovorio je kako očekuje da će Milinović nastaviti biti župan i nastaviti dobru suradnju na razini Vlada – Ličko-senjska županija.



No, ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana i aktivira saborski mandat Kuščević vjeruje da je on “dovoljno osviješten da bi u tom slučaju podržavao sve dobre projekte koje Vlada realizira i provodi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI