Kusturica s Dačićem otvara izložbu ‘Istina o Jasenovcu’ u središtu UN-a

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL.

'Izložba će biti usmjerena na istinu o genocidu, a ne na konfrontaciju s Hrvatskom', izjavio je Dačić

Nakon što je izložba ‘Istina o Jasenovcu – pravo na nezaborav’ otvorena prošle godine u New Yorku, poznati redatelj Emir Kusturica najavio je kako će istoimenu izložbu otvoriti u središtu Ujedinjenih Naroda.

Otvaranje u UN-u dogodit će se 25. siječnja 2018. kada će izložbu otvoriti Kusturica i srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. Voditelji projekta najavili su kako će u okviru ovog projekta prvi put biti predstavljeni i novootkriveni dokumenti o zloglasnom logoru i žrtvama jednog od najstrašnijih stratišta tijekom Drugog svjetskog rata u NDH, piše Slobodna Bosna.

Srpski ministar istaknuo je kako će izložba biti usmjerena na istinu o genocidu, a ne na konfrontaciju s Hrvatskom.

Bit će predstavljene relevantne povijesne činjenice i izložba će biti posvećena svim žrtvama u Jasenovcu – i Židovima i Romima, a ne samo stradalim Srbima,” izjavio je Dačić.

U okviru izložbe bit će postavljene desetine panoa s tekstovima Međunarodne ekspertne skupine povjesničara, kao i skulpture kipara Ljubiše Mančića i Katarine Tripković, te crteži slikara Dragana Jelovca i autentični predmeti Memorijalnog centra ‘Donja Gradina’, kao i knjige o ovoj tematici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI