LELJAK ŠOKIRAN EMISIJOM ‘OTVORENO’: ‘Ugostili ste suradnika ubojica iz UDBA-e!’

U jučerašnjoj emisiji  Otvoreno (4. lipnja 2018.) gostovao je Robert Botteri kako bi komentirao izbornu pobjedu Janeza Janše.

Roman Leljak, predsjednik društva Huda Jama -Zagreb, vrlo se neugodno iznenadio izborom gosta:

„Robert Botteri je suradnik osuđenih ubojica jugoslavenskih tajnih službi Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Robet Botteri je suradnik UDBA-e koji je radio na strani sigurnosti JNA kad je pritvoren Janez Janša. Zahtijevamo od vodstva HRT-a da se ogradi od stavova gosta HRT-ove emisije Otvoreno, Roberta Bottterija, te da u tom kontekstu javno istakne kako su novinari i urednici obvezni raditi objektivno i nepristrano te poštivati zakonske propise. Također, zahtijevamo hitno sazivanje sjednice Programskog vijeća HRT-a, s obzirom na programske propuste u razumijevanju komunističkog naslijeđa, a zbog skandalozne emisije “Otvoreno” i zbog pozivanja skandaloznog gosta u tu emisiju”, traži ovo društvo s Leljakom na čelu, te se u nastavku nadovezuje na aferu s emisijom koju je uredila Karolina Vidović – Krišto, a u kojoj je Igor Vukić o Jasenovcu govorio u kontekstu „radnog logora”.

HRT je, podsjetimo, emisiju okarakterizirala kao spornu i hitno je uklonila s interneta, a zatim je sazvana i hitna sjednica.

To se nije svidjelo dijelu građanstva, uključujući neke braniteljske udruge i građansku inicijativu Ivo Pilar koji su svoje nezadovoljstvo brisanjem emisije o Jasenovcu izrazili prosvjedom ispred HRT-a. Takav tretman očigledno se nije svidio niti Romanu Leljaku koji, osim zahtjeva za preispitivanjem emisije s Robertom Botterijem za kojeg tvrdi kako je suradnik UDBA-e, zahtijeva i „javnu ispriku vodstva HRT-a  i Programskog vijeća, urednici Karolini Vidović Krišto, zbog javnog linča za posao koji obavlja besprijekorno”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI