‘LEŠINARENJE’? Suosnivač američkog Knightheada otkriva zašto ulažu u Agrokor

Marko Lukunic/PIXSELL

Knighthead je daleko najveći posjednik Agrokorovih obveznica

Vijest da američki fond Knighthead Capital Management kupuje Agrokorove obveznice u slobodnom padu za trećinu cijene (pa i manje), a potom jedini daje kredit posrnulom koncernu, prišila mu je epitet lešinarskog.

Suosnivač američkog fonda Knighead Capital Managmenta, Thomas Wagner, koji je kupio dio Agrokorovih obveznica, kaže da se u Hrvatskoj pogrešno doživljava da su oni tzv. lešinarski fond.

Wagner je to rekao u razgovoru za Večernji list, otkrivši da ovaj fond namjerava investirati u Agrokor i zadržati se najmanje tri godine, na koliko je i osigurano financiranje od 400 milijuna eura sa Zagrebačkom bankom.

Knighthead je daleko najveći posjednik Agrokorovih obveznica, a odlučili su uložiti u koncern jer su im zanimljivi prehrambeni brendovi i maloprodajne operacije.

O izvanrednim povjereniku Anti Ramljaku u Knightheadu imaju visoko mišljenje te očekuju da izvrši svoj dio posla, a o odnosima s ruskom Sberbankom Thomas Wagner kaže kako poštuju njihov tim profesionalaca i smatraju da će učiniti ono što je u najboljem interesu njihovih dioničara.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI