Letica analizira predsjedničke karaktere: ” Ćudi, naravi, osobnosti, znamenja”

facebook

Naš poznati politički analitičar Slaven Letica komentirao je kako je Milanović počeo trku s očekivanjima njegovih simpatizera. Podsjetimo samo kako je bivši šef SDP-a i bivši premijer RH u utrku za Pantovčak krenuo sa sloganom “Predsjednik s karakterom”.

Letica na Facebooku piše:

Lijevi suverenist i socijalni demokrat (po vlastitom uvjerenju), predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović, u neizvjesnu je predsjedničku trku, u kojoj ga zasad čekaju najmanje trojica ozbiljnih trkača – aktualna predsjednica KGK, „narodni predsjednik“ dr. Miroslav Škoro i predsjednik-jurišnik Mislav Kolakušić – krenuo sa sloganom koji javnost vidi kao rukavicu bačenu izravno u lice sadašnje predsjednice Republike: „Predsjednik s karakterom“.

Karakter i njegove manje korištene hrvatske istoznačnice i suznačnice – narav, ćud, osobnost, biljeg, znamenje – česte su teme predsjedničkih i drugih izbornih trka, pa se može kazati da je Milanović trku započeo u skladu s očekivanjima njegovih simpatizera i budućih birača; sa sloganom koji sadrži poruku: kakva god bila moja ćud (narav ili karakter), ona postoji i poznata je (na prvoj konferenciji za tisak nakon objave kandidature, ovako je progovorio o vlastitom karakteru:

“Moj karakter je nešto što nosim sa sobom. Ocijenite ga sami. Sudite!”), dok moja glavna protivnica (KGK), nažalost, naprosto nema čvrstu i javno prepoznatljivu ćud (karakter), već ćud mijenja kao što vučica mijenja dlaku.



Treba tek vidjeti kako će igra na temu karaktera izgledati i završiti potkraj ove i početkom slijedeće godine.

Zasad mogu reći tek to da sam na zahtjev Večernjeg lista prije godinu i pol dana proveo istraživanje o državničkim sposobnostima i karakternim osobinama Zorana Milanovića, Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića.

U vremenu od objave članka (17. siječnja 2018.) do danas dosta se toga promijenilo. Ocjenjivana „trojka“ pokazala je neke nepoznate dijelove vlastite ćudi-naravi-karaktera, pa mi pada na pamet ideja da ponovim istraživanje, uz uključivanje dvojice kandidata koji su najavili ili će najaviti kandidaturu: Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić”, navodi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI