LETICA ‘NARIBAO’ JOSIPOVIĆA: Oduzmite mu titulu! Sramoti struku

screenshot, youtube

Profesor Slaven Letica na svojem se Facebook profilu žestoko obrušio na bivšeg predsjednika Ivu Josipovića, a njegovu objavu u cijelosti prenosimo:

Zašto bi prof. dr. Ivi Josipoviću trebalo oduzeti titulu znanstvenika i profesora kaznenopravnih znanosti

Do kojih i preko kojih granica seže IDEOLOŠKA ZASLIJEPLJENOST pokazao je još jednom bivši predsjednik Republike i aktualni profesor kaznenopravnih znanosti dr. Ivo Josipović.
U intervjuu koji je dao Draženu Ciglenečkom, objavljenom u Novom listu 13. travanja 2019., profesor kaznenog i kazneno-procesnog prava ovako je komentirao svirepo partizansko-komunističko ubojstvo 66 širokobrijeških fratara u veljači 1945.: “Povijesne istine radi, fratri sa Širokog Brijega podupirali su ustaše, kako to i danas čine neki njihovi nasljednici. Kada su partizani dolazili na Široki Brijeg, pružili su im vrlo snažan oružani otpor i uključivanjem u ratna djelovanja bili su legitiman cilj vojnih djelovanja”.
Iako je suvremena historiografija odavno dokazala da širokobriješki fratri nisu sudjelovali u ratnim djelovanjima i da su svirepo likvidirani bez suđenja i suda, vrli profesor kaznenopravnih znanosti ubojstvo zarobljenih fratara-civila i dalje opravdava. Da je Pravnom fakultetu u Zagrebu imalo stalo do vlastitog dobrog glasa, vlastitog bi profesora naprosto morao isključiti iz nastave, jer – sramoti vlastitu struku i poziv.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI