Ljubo Česić Rojs: Ja sam vojnik, radije ću u zatvor nego guliti krumpire

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bivši pomoćnik ministra obrane osuđen je na rad za opće dobro

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je osuđen na rad za opće dobro te državi mora vratiti i 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku za Večernji list decidirano je izjavio: „Ja sam vojnik i radije ću u zatvor nego guliti krumpire ili čistiti ulice.

Rojs je proglašen krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.
Umirovljenog generala osudio je Županijski sud 2014. godine, a Vrhovni sud je u svibnju ove godine tu presudu potvrdio. Ovih dana je dobio poziv iz Ministarstva pravosuđa da se 31. srpnja javi na izdržavanje kazne, tj. na rad za opće dobro.

Vrhovni sud donio je takvu presudu, ali meni je žao što suci očito nisu do kraja pročitali žalbu koju sam napisao. Mislim da bi tada dobro razumjeli vojnu terminologiju iz koje bi se vidjelo da nema nikakve krivice u tom kaznenom dijelu koje mi se pripisivalo, i za koje me se progoni već 18 godina“, objašnjava Rojs.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI