Mađarević ima dug staž u ministarstvu: ‘No pasaran’ poručio joj bivši ministar!

Screenshot

Diplomatkinja Elizabeta Mađarević u svojoj je karijeri radila i za Nevena Mimicu, i to kao savjetnica u uredu potpredsjednika Vlade dok je on obnašao tu dužnost, a zatim godinu i pol dana kao administrativna službenica u njegovu kabinetu europskoga povjerenika za zdravlje i zaštitu potrošača.

Mimica navodi da ju je početkom 2012. godine predložio za savjetnicu potpredsjednika Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku, a tada je već šest godina radila u sustavu Ministarstva vanjskih poslova, gdje je i nastavila raditi nakon povratka iz Bruxellesa početkom 2015. godine, surađujući s ukupno šest ministara vanjskih poslova.

“Moj se izbor temeljio na dobrom životopisu, razgovoru i radnom iskustvu te doprinosu koji sam tražio za poslove na povezivanju vanjske i sigurnosne politike. Jednako tako, i ostala tri savjetnika u ured potpredsjednika Vlade došla su iz Ministarstva vanjskih poslova. Nemam nikakvih saznanja da bi za vrijeme naše trogodišnje suradnje u Vladi RH i Europskoj komisiji kolegica Mađarević iskazivala, službeno ili neslužbeno, ikakve stavove koji bi bili suprotni Vladinoj i državnoj politici”, naveo je Mimica.

Kao razlog prestanka rada Elizabete Mađarević u njegovu kabinetu europskoga povjerenika početkom 2015. godine naveo je njezinu “osobnu neprilagođenost načinu rada u Europskoj komisiji”.

“Sve što je nakon toga radila paralelno sa svojim službenim statusom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova samo ukazuje na to da će se Ministarstvo morati pozabaviti s puno većim uvođenjem reda u svoje djelovanje nego što bi to bilo rješavanje pojedinačnog slučaja Mađarević”, istaknuo je Mimica.



Zaključio je da sav njegov dosadašnji rad, politička i ljudska uvjerenja, ne ostavljaju nikakvu sumnju u to kakva može biti njegova reakcija na sve iskaze netolerancije, radikalizma, rasizma, ksenofobije i homofobije, pogotovo kada dolaze od onih koji trebaju zastupati i objašnjavati hrvatsko ustavno uređenje i državnu politiku.

“Samo odbacivanje, osuda i  – no pasaran”, zaključio je Mimica, komentirajući slučaj Mađarević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI