Malenoj Mili nalazi su dobri, uskoro ide na transplantaciju koštane srži

facebook

Mili Rončević liječnici u Philadelphiji ponovo su radili punkciju i nalazi su dobri. Malena djevojčica koja je ujedinila cijelu Hrvatsku, ako nastavi imati dobre nalaze uskoro bi  trebala ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja.

“U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući – rekao je za 24sata u subotu Marin Rončević, otac Mile.

Podsjetimo, u SAD-u se Mila liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

“Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške”, zaključio je otac Marin.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI