Mamić mirno primio prijetnju suca, na izlasku izjavio „Kadija te tuži, Kadija ti sudi“.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Svjedočio je Robert Uroić, predsjednik komisije za ovjeru registracija klubova i igrača pri HNS-u. On je govorio o principu po kojem se ovjeravaju profesionalni ugovori, raskidi tih ugovora ili, pak, aneksi.

Danas je u Osijeku nastavljeno suđenje braći Mamić na kojem je trebao svjedočiti Eduardo da Silva, ali se nogometaš nije pojavio. Nedolazak je opravdao e-mailom, navodeći kako zbog obveza vezanih za igranje u svom klubu u Brazilu ne može pristupiti ročištu.

A sudac Darko Krušlin ročište je započeo opetovanim upozorenjem Mamiću zbog njegovih čestih ispada tijekom suđenja.

S obzirom na jučerašnje nedopušteno ponašanje Zdravka Mamića, kojim opetovano ometa raspravu, zbog čega je više puta upozoravan, a u dva navrata i udaljen iz sudnice, predsjednik vijeća poučava Zdravka Mamića i ostale okrivljenike i stranke u postupku da su dužni pridržavati se reda u sudnici i pokoravati se nalozima suda.
Ako tako ne postupe, mogu biti upozoreni, novčano kažnjeni ili, kao najteža mjera, udaljeni na duže vrijeme, pa i do okončanja postupka. Ponovno se osvrćem na Zdravka Mamića s obzirom na to da je očigledno da ranija upozorenja i udaljenja nisu dala rezultate. Izriče mu se upozorenje da će sljedeći njegov ispad rezultirati udaljenjem iz sudnice do okončanja postupka. Jeste li razumjeli?“, upitao je sudac Krušlin.
Začudo mamić je samo nepomićno sjedio, a na ponovljeno pitanje suca samo je klimnuo glavom.

Jedini, ali važan svjedok bio je Robert Uroić, predsjednik komisije za ovjeru registracija klubova i igrača pri HNS-u. On je govorio o principu po kojem se ovjeravaju profesionalni ugovori, raskidi tih ugovora ili, pak, aneksi. Ovjeravanjem, pojasnio je, ti dokumenti prelaze u nadležnost Arbitražnog suda HNS-a, u slučaju sporova. – Mi ne raskidamo ugovore, to je u nadležnosti registracijskih centara, a oni nama dostavljaju pet primjeraka. Ukoliko je s njima sve u redu, mi taj raskid samo ovjeravamo i objavljujemo u službenom glasniku HNS-a – naveo je on proceduru. Raskid ugovora o profesionalnom igranju se, nastavio je, sastavlja u formi zapisnika. – Nije propisan sadržaj raskida, kao ni sadržaji aneksa ugovora o profesionalnom igranju, ni od strane HNS-a, ni od FIFA-e. Stvar je između ugovorenih strana hoće li se u zapisniku o raskidu ugovora specificirati imali li kakvih međusobnih dugovanja ili potraživanja. Ukoliko jedna strana na tome inzistira, nema razloga da se to ne unese u zapisnik. Predviđeni su i rokovi za plaćanja, to je bitno zbog postupanja pred arbitražnim sudom – opisao je.

Nakon izlaska iz sudnice Mamić je kratko komentirao i prijetnju suca. “Vidjeli ste da sam to primio mirno i da je barem danas djelovalo odgojno. Kadija te tuži, Kadija ti sudi. Međutim, doći će dan kad ćete razumjeti što sam govorio i zbog čega sam svaki put napravio nešto u sudnici”, rekao je Mamić



Rasprava se nastavlja tek 1. rujna, kada svjedoče Dejan Lovren i njegovi roditelji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI