MARAS: Bandiću prestani financirati Agrokor

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Konzum je Gradskoj plinari dužan 7,1 milijun kuna. Zašto građani kad duguju za plin isključi im se dostava i pokrene ovrha, a Agrokoru i dalje isporučuje plin

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras poručio je u srijedu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da prestane financirati Agrokor kako je to radio do travnja  te da za novac koji Agrokor duguje Zagrebu napravi vrtić i društveni dom, primjerice u Kozari putevima, piše politika plus.

“U Hrvatskoj, odnosno u Gradu Zagrebu se i dalje ne odnosi prema javnom novcu koji bi Zagreb i Zagrebački holding trebali uprihoditi na ispravan način, da se transparentno upravlja financijama. U ovom trenutku Grad Zagreb, Zagrebački holding potražuje 104 milijuna kuna i ništa se nije napravilo da se taj novac naplati, da se taj novac koji je Holding isfakturirao iskoristi za ono što građanima treba”, rekao je Maras nakon stanke u Saboru. Naveo je primjer Kozari puta gdje, kaže,  nema ni vrtića ni društenog doma. 

Zašto Bandić ništa ne čini da naplati taj novac, pitao se SDP-ovac. 

“Zašto Zagreb ignorira mogućnost naplate tog novca. Drugim riječima Konzum je Gradskoj plinari dužan 7,1 milijun kuna. Zašto građani kad duguju za plin isključi im se dostava i pokrene ovrha, a Agrokoru i dalje isporučuje plin. Dužan je i Vodoopskrbi i odvodnji 2,8 milijuna kuna, a građanima kad ne plate vodu isključi se voda”, nabrajao je Maras.

Grad, ističe, ima svaku mogućnost naplate. “Bandiću, zavrni ključ, isključi plin i vodu pa da vidimo hoće li ti platiti dugove prema Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. No, Bandić to ne radi s namjerom jer se ni ne trudi naplatiti taj novac”, poručio je.



Bandiću je poručio da “od građana ne radi idiote i bavi se s Hasanbegovićem gdje će koja bista biti”.

“Građane zanima da se odredi kao antifašistički grad, to je sigurno, ali ih najviše zanima vrtić ili društveni dom”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI