Maras: „Ministar Marić je lagao! Lani je upozoren na probleme Agrokora“, Bačić: „Kolega Maras, Vi jako dobro znate što ste radili 2012.“

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

„Politički HDZ je jednako gospodarski Agrokor, dakle simbol svega lošeg“, kazao je Maras

Premijer Andrej Plenković danas pred Saborom predstavlja izvješće o radu Vlade RH za period protekle godine njegova mandata.

SDP-ov Gordan Maras od Sabora je zatražio brzu i promptnu reakciju oko istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Vidimo da se svim silama HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i sakriti od javnosti informacije na koje ima pravo. Premijer je rekao da će povjerenstvo prestati s radom i da se rasprava može voditi pred bilo kojim tijelom, pa ja predlažem da to odradi Predsjedništvo HDZ-a. To bi on htio, ali građani žele da se rasprava vodi u parlamentu, kazao je Maras te podsjetio „da se HDZ šest mjeseci protivio osnivanju i tek nakon ucjene SDP-a je pristao na povjerenstvo“. „S ovog mjesta pitam DORH’, nastavlja Maras, „je li njima problema da se istražuje tko je pisao lex Agrokor, da se istraži uloga HANFE, HNB-a, te da se istraži 50 milijuna koje je HBOR dao Agrokoru dva mjeseca prije nego je objavljeno da je Agrokor u problemima“.

Potom je izlaganje nastavio još žešćim napadom: „Ministar Marić je lagao, ovdje je javno dostupno izvješće Vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje na stranici šest u aktivnostima HANFA-e jasno piše da su ga prošle godine upozoravali na probleme faktoringa vezano uz Agrokor, a on nama u siječnju ove godine govori da je sve u redu. Dakle, bio je obaviješten, lagao nas je cijelo vrijeme pa se vidi zašto HDZ ne želi da Sabor raspravlja o tome i da građani čuju nešto o tome. Politički HDZ je jednako gospodarski Agrokor, dakle simbol svega lošeg.  Agrokor jeste HDZ“, zaključuje Maras.

S Marasom se složio Nikola Grmoja iz Mosta koje je optužio HDZ da je “naumio opstruirati rad povjerenstva”.



Obojici je odgovorio HDZ-ov Branko Bačić: “Uvijek sam tvrdio da HDZ nema problema s istražnim povjerenstvom, ali da mora prestati s radom ako krene istraga. Kolega Maras, Vi jako dobro znate što ste radili 2012. kada niste prihvatili izvješće HANFA-e i da je najveća dubioza u Agrokoru nastala u vrijeme vaše Vlade. HDZ samo štiti kazneni postupak”, rekao je Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI