Margetić nakon sastanka s premijerom Plenkovićem prekinuo štrajk glađu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak navečer u Banskim dvorima istraživačkog novinara Domagoja Margetića, na njegov zahtjev i pozvao ga da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio, izvijestila je Vlada na svojim internetskim stranicama.

Margetić je prenio svoje zabrinutosti zbog, kako tvrdi, pritisaka kojima je izložen u svom novinarskom poslu, dok je predsjednik Vlade Plenković ponovio snažnu privrženost Vlade poštivanju slobode medija i rada svih novinara.

Informacije o zabrinutostima bit će proslijeđene nadležnim tijelima, navodi se u priopćenju. Dodaju da je premijer pozvao Margetića da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio.

Margetićevi prijatelji potvrdili su Hini tu informaciju. “Točno je, nakon sastanka s premijerom smatra da je većina njegovih zahtjeva pokrenuta i prekinuo je štrajk glađu“, stoji u odgovoru Hini.

Istraživački novinar Margetić bio je u štrajku 44 dana zbog prijetnji i napada kojima je kako bio izložen. Po podacima kojima raspolaže HND, a koji su dostavljene policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa i Državnom odvjetništvu, Margetić je u zadnjih nekoliko godina prijavio niz prijetnji smrću, napada na imovinu i doživio dva fizička napada od kojih je jedan okvalificiran kao pokušaj ubojstva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI