Marini Lovrić Merzel suđenje odgođeno zbog bizarne pogreške suda

Luka Stanzl/PIXSELL

Rastrošna bivša županica danas ipak nije dočekala početak suđenja. Naime, sudac Ivan Turudić morao je odgoditi suđenje jer je tvrtka Lav Auto Popec, od koje je Merzel kupila spornu zgradu za gradnju Hitne, otišla u stečaj. Iako je tvrtka prije pola godine brisana iz registra, sud to nije znao, te je suđenje odgođeno. Zbog jedne obične bizarnosti, jer se taj podatak mogao provjeriti u par sekundi, Merzel će tako pričekati još malo na početak suđenja.

Podsjetimo, USKOK tereti Lovrić Merzel da je kupnjom zgrade od tvrtke Lav Auto Popec Županiju oštetila za čak 4,2 milijuna kuna. Merzelica je, navodi USKOK, zaključila ugovor o kupoprodaji nekretnine koja nije bila adekvatna i to po cijeni znatno većoj od stvarne. Nekretnina je plaćena 9,8 milijuna kuna, čime je na štetu Županije pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 4,2 milijuna kuna.

Zanimljivo, Lovrić Merzel je 22. ožujka 2012. Poreznoj upravi u Sisku poslala kupoprodajni ugovor od auto kuće Lav Auto Popec za procjenu vrijednosti zgrade koju joj je ta auto kuća ponudila na kupnju, iako je Županija tek 23. ožujka zaprimila ovu ponudu od autokuće Lav Popec. S obzirom da je Poreznoj slala dokumente na procjenu prije nego što je uopće zaprimila ponudu auto kuće Lav Auto Popec za kupnju zgrade, to jasno potvrđuje sumnju u nezakonitost prodaje.

Optužnici USKOK-a da kupljena nekretnina nije bila adekvatna za gradnju Hitne u prilog ide i činjenica da kupljena zgrada čak uopće nije imala kanalizaciju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI