Mate Mijić o sudbini HDZ-a! Komentar uputio i mladom Rassleru

screenshot N1

U jutrošnjem Novom danu na N1 gostovao je politički analitičar i  krajem svibnja.

Mijić je rekao da izbore promatra uglavnom iz kuta analitičara. “Uživam, jer djeluje zanimljivo, događaju se zanimljive stvari. Imamo trenutni rat anketama, u javnom prostoru nema toliko sadržaja, malo smo čuli što su europarlamentarci do sada radili. Bilo je puno općenitoga, a jako malo sadržaja. Da vidimo što sve opcije nude u područjima u kojima EU ima nadležnost. U manjku sadržaja počinjemo imati pretjerane interpretacije anketa koje su u ovom trenutku poprilično nepouzdane… Ne bih se pretjerano oslanjao na ankete, u posljednje vrijeme su više tu za formiranje javnog mijenja nego za njegovo istraživanje. To paše velikim strankama, pogotovo HDZ-u”, rekao je Mijić.

Kaže da HDZ klizi s pet očekivanih mandata na četiri te da teren nije dobro reagirao na njihovu listu: “To se vidi po reakcijama iz HDZ-a, nekim pričama koje se vrte u javnosti, da je Plenković frustriran lošim odazivom terena i mobilizacijom”.

Dodao je da su brojni scenariji mogući pa i onaj da HDZ i SDP s četrdeset posto osvojenih glasova dobiju osamdeset posto mandata te da HDZ-u odgovara fragmentiranost političke scene.

“HDZ nema atraktivnu listu za teren, mnogi je smatraju izrazom samovolje Andreja Plenkovića. Neće tu biti velika mobilizacija kao prije pet godina. Sigurno će imati respektabilan broj glasova. Za HDZ je 5 mandata solidan rezultat, ne briljantan. Četiri mandata bi bio loš rezultat”, poručio je.



Osvrnuo se i na nositelja HDZ-ove liste Karla Resslera: “Ja sam tužan zbog napada u javnosti na mladu osobu… Ne može se ne reći da je to mladi čovjek koji nešto zna i razumije europsku politiku… Puno se previše promatralo tog mladog čovjeka kroz prizmu Vladimira Šeksa“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI