MATIĆ: Oni koji Milanoviću nisu smjeli ni pisnuti stalno gaze Bernardića!

Patrik Macek/PIXSELL

Predrag Matić, bivši SDP-ov ministar branitelja, u intervjuu Novom listu, između ostaloga, komentirao je i ulogu aktualnog šefa stranke Davora Bernardića. ”Kolege su mu u startu počeli podmetati noge i zaista mu nije bila pružena prilika, Možda sam i ja bio grub prema njemu, i žena mi zna reći da često nastupam sirovo…”. govori Matić.

Komentirao je i svoje jako grube izjave o Berrnardiću i kako je bio ‘žestok’.

”Jesam. Politika nije meni životni poziv, čeka me vojna mirovina, nadam se da neću biti gladan kruha i to mi omogućuje da budem nezavisan. Znam dosta kolega iz stranke koji nisu u toj situaciji, pa moraju ispunjavati nečije želje. Teško je Bernardiću biti predsjednik nakon Milanovića, koji je imao jaku političku osobnost. Za dio ljudi u SDP-u on je još uvijek – mali Bero. Vode se logikom da ne može on biti šef bivšim ministrima, potpredsjednicima Vlade i stranke i tako dalje. To je balkanski mentalitet, za njih će Bernardić uvijek biti mali Bero. Kad sam prije više od 20 godina došao u Zagreb naučio sam da je družba družba, a služba služba. To je nešto najbolje što sam naučio u životu i ja ove dvije stvari mogu razlikovati. Sa svojim sam prijateljima, ako je u pitanju služba, na vi dok je prisutna treća osoba”, rekao je Matić.

Rekao je i nešto na temu toga što je Bernardić obilježen u javnosti i što se glupošću proglašava sve što izjavi.

”Slažem se da je to problem. U lice sam mu rekao da se ne snalazi u mnogim situacijama. Ali, kolege su mu u startu počeli podmetati noge i zaista mu nije bila pružena prilika, Možda sam i ja bio grub prema njemu, i žena mi zna reći da često nastupam sirovo. Što mogu, nisam vrhunski intelektualac kao Ivo Josipović. Ponavljam, Beri se nije pružila šansa i neće se ništa dogoditi u državi ako ga se pusti da vodi stranku na parlamentarne izbore. Kad smo nedavno bili u Ogulinu, jedna je ekipa odmah popljuvala prijedloge kako ubuduće organizirati stranku da budemo operativni, ali nisu iznijeli nikakav protuprijedlog. Ti isti koji Milanoviću nisu smjeli ni pisnuti stalno gaze Bernardića. To je to licemjerje. Neka se poklope ušima i budu malo skromniji. Nema razloga da se Bernardić povuče, ali što da i to napravi? Tko se to u SDP-u iskristalizirao kao alternativa?”, rekao je Matić za Novi list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI