Medved: ‘Križić je napravio propust i kao častan čin stavio mandat na raspolaganje’

screenshot

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu sjednice u četvrtak, na osobni zahtjev, razriješila pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića. Razješenje svog sad već bivšeg pomoćnika komentirao je ministar Tomo Medved koji kaže: “Napravio je propust”, piše N1.

“Nakon svih medijskih napisa Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelovitog tog postupanja. Svakako želim reći da se radi o izinmno odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra. Radi se o čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor stambenih i pravnih poslova. Moja namjera i rad Ministarstva usmjereni su ka otvorenosti prema ljudima, posebno onima najranjivijim. U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, u korespondenciji s tom strankom napravio je jedan propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan čin stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas odlučila o njegovom razrješenju”, rekao je Medved.

Podsjetimo, policija i državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Tvrdi da je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je pomoćnik ministra Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara Medved je ranije rekao da mu je slučaj poznat te da je zatražio cjelovito izvješće.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI