Mesić: Ne bih napustio Beograd zbog Šešelja, ja bih ga ignorirao

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mesić smatra da incident u Skupštini Srbije neće utjecati na odnose dviju zemalja

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da on ne bi napustio Beograd da je bio u delegaciji Sabora nakon incidenta koji je izazvao ratni zločinac i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije

U razgovoru za list Danas Mesić je rekao da je hrvatska delegacija tim potezom samo dala na značaju ratnom zločincu Šešelju.

“Namjera Šešelja je da isprovocira i da napravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorirao, njemu ne treba nikako davati na važnosti”, rekao je Mesić.

Mesić je također dodao da incident u Skupštini Srbije neće utjecati na odnose dviju zemalja.

“Ako želi ući u EU, Srbija mora riješiti probleme sa susjedima, uključujući i Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje Šešelj radi. On izaziva neugodnosti Srbiji i može se reći da je on trn u peti vlastima u Beogradu”, rekao je Mesić.



Podsjetimo se, ratni zločinac Šešelj izazvao je incident, kada je, kako su naveli u njegovoj stranci SRS-u, gazio hrvatsku zastavu, a potom je ‘psovao majku ustašku’ našem izaslanstvu predvođenom predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Nakon toga hrvatsko izaslanstvo vratilo se u Hrvatsku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI