Mesić o Kolindi, Vučiću i srpskim čokoladicama: ‘Meni se ovo ne bi dogodilo…’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Ja ne bih samo nekoliko tjedana ranije izjavio da će još mnogo vode proteći Dunavom prije nego dvije države postanu prijateljske”, kazao je Mesić

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je predsjedničku kampanju, a to ne bi smjela, jer tu kampanju plaćaju građani. Vidi se to iz njezinoga ceremonijalnog podizanja predsjedničke zastave u Krapini, što postaje već smiješno, ali sve je to u funkciji predizborne kampanje, što nije dobro, i to treba javno reći”, izjavio je jučer bivši predsjednik Stjepan Mesić koji je zajedno s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem, govorio na predstavljanju nove knjige profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu Josipa Kregara, piše Novi list.

Na pitanje Drage Pilsela bi li, kao predsjednica Grabar-Kitarović, pozvao Aleksandra Vučića u Hrvatsku da je danas predsjednik Republike, Mesić je odgovorio kako, da je on predsjednik, “do sadašnje situacije ne bi ni došlo”.

Ja ne bih samo nekoliko tjedana ranije izjavio da će još mnogo vode proteći Dunavom prije nego dvije države postanu prijateljske”, kazao je Mesić i dodao da ne bi rekao da se više nikad neće dogoditi da hrvatska djeca dobiju srpske čokoladice.

Dogodilo se mnogo toga što se nije smjelo dogoditi, a Hrvati i Srbi osuđeni su živjeti jedni pored drugih, i moraju biti prijatelji”, tvrdi Mesić. Josipović se složio s Mesićem, ali i rekao kako je dobro što je Grabar-Kitarović sada pozvala Vučića u Hrvatsku te što je srbijanski predsjednik prihvatio poziv.

Josipović je sugerirao Vučiću kako bi bilo dobro da napravi gestu takve vrste, jer bi to “podiglo uvjerljivost onoga što dobro govori”, ali i poslalo poruku o njegovu ponašanju u devedesetima, piše Novi list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI