Mesić: ‘Predsjednica je Vučića pozvala u Hrvatsku na ‘mig’ sa strane’

Davor Visnjic/PIXSELL

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, dao je intervju za Radio Slobodna Europa. U njemu je pričao o Vučićevom dolasku u Hrvatsku na poziv predsjednice Grabar-Kitarović.

Izjavio  je kako je hrvatska javnost u svakom slučaju iznenađena ovim pozivom, iako bi bilo sasvim logično da se odvija suradnja na najvišem nivou.

“Problem je u tome što je predsjednica, prije ne tako dugo vremena, rekla da će mnogo vode proteći Dunavom prije nego naše dvije zemlje postanu prijatelji. Sve to onda zbunjuje javnost, a pogotovo što nije došlo do konsenzusa između predsjednice i premijera”, objasnio je Mesić.

“Sve se to može ispraviti, ali očito je da se ovdje ne radi o tome da je sazrelo vrijeme u hrvatskom političkom vrhu, nego da je došao “mig” negdje sa strane koji je predložio da se obavi jedan takav razgovor na vrhu”, naveo je.

Bivši predsjednik upitan je u vezi ploče s pozdravom “Za dom spremni!” koja je dugo stajala u Jasenovcu, a zatim je premještena u Novsku.



“Za dom spremni”, bez obzira što netko govori besmislice kako je to stari hrvatski pozdrav, to je pozdrav nacističkog sluge Nezavisne države Hrvatske za vrijeme Drugog svetskog rata. To je ustaški pozdrav i nema nikakvog razloga da ta ploča još uvijek postoji”, rekao je Mesić, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI