Milanović kritizirao inzistiranje Predsjednice na Inicijativi triju mora: ‘To je ‘stara tlapnja’!

screenshot

'To je smiješna ideja kojom prije svega na živce idete Berlinu, pa čak i Moskvi'

Zoran Milanović, bivši premijer i predsjednik SDP-a, gostujući u Dnevniku Nove TV, komentirao je, između ostaloga, slučaj graničnog spora sa Slovenijom i komentar predsjednika Europske komisije Junckera. nakon razgovora sa slovenskim predsjednikom.

Hrvatska je u ovu cijelu  priču ušla u dobroj vjeri, nakon što je bila ucijenjena 2009. godine, tada sam i osobno sudjelovao kao predsjednik SDP-a dio opozicije. Išao sam kod Barossa s  Nevenom Mimicom. Da se uvjerimo prije nego glasamo za Ugovor o arbitraži u parlamentu. Od tud i pojam ”konstruktivne suzdržanosti”. To jer bio SDP, dok nisam čuo je li Barosso svjestan što stvarno piše u tom ugovoru. To je bila ucjena Hrvatske. Mi smo na njega morali pristati. Pristali su svi koji su imali odgovornost. Nakon toga smo se dogovorili o arbitrima. Ti arbitri su uhvaćeni u varanju. Što su potvrdili svojim ostavkama. Kako nakon toga netko tko drži do prava, morala, vladavine prava, vjerodostojnosti sudovanja, može tvrditi da je ta presuda ili odluka validna ja ne znam, ali ja tu, smatram da u Hrvatskoj manje više svi razmišljamo isto, rekao je Milanović.

Rekao je da se nema smisla svađati te da Vlada u ovom trenutku radi ono što može raditi jer “situacija nije dramatična”.

Komentirajući današnju hrvatsku vanjsku politiku, Milanović je rekao da treba slijediti svoje interese.

Moraš se boriti za svoje interese. Kada čujem da netko slijedi Bruxelles ne osjećam se dobro”, kaže Milanović, dodajući da odnosi sa susjedima i nisu tako loši da se ne bi moglo normalno živjeti.



Kritizirao je i neke poteze predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, poput inzistiranja na Inicijativi triju mora, što je nazvao “starom tlapnjom”.

Nama je Jadran dosta. To je smiješna ideja kojom prije svega na živce idete Berlinu, pa čak i Moskvi. To je nepotrebno, drži se svoga”, rekao je Milanović za Novu TV.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI