Milanovićev savjetnik progovorio o dnevnicama: ‘Ja sam posao radio bez naknade’

Slavko Midzor/PIXSELL

Iz SDP-a su pak ustvrdili da je riječ o krivotvorenju te su lopticu prebacili na Vladu Tihomira Oreškovića.

I treći posebni savjetnik nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića Siniša Petrović u ponedjeljak je odbacio bilo kakvu povezanost s isplatom sumnjivih dnevnica za službena putovanja 2015, nakon što se uz Milanovićeve savjetnike Nevena Budaka i Slavka Goldsteina našao pod povećalom javnosti zbog iznosa od 307 tisuća kuna koji je prema nalazu Državne revizije, ovaj trojac potrošio na putovanja.

Petrović za tportal ističe kako te godine na nikakvom službenom putu nije bio. ‘Ja sam posao radio bez naknade’, kazao je Petrović.

Na pitanje tko po njemu stoji iza cijele priče s obzirom da se prema izjavama aktera radi o fiktivnim putovanjima s kojima prozvani trojac nije imao veze, kaže: ‘Ne mogu o tome suditi’. Najavio je kako planira podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Isto je najavio i Tomislav Saucha, bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade u vrijeme Zorana Milanovića čiji je potpis na putnim nalozima.

‘Netko je izvukao preko 300 tisuća kuna iz državnog proračuna, to su jako veliki novci. Ja ću sutra ići na DORH prijaviti nepoznatog počinitelja, želim da se to raščisti, želim znati tko je te novce ukrao ako ih je ukrao’, kazao je Saucha tijekom vikenda.



Treći savjetnik, Neven Budak kazao je pak kako je dobio dnevnice samo za put u Australiju i to 2014. dok se izvješće revizije odnosi na 2015. I on je savjetnički posao radio volonterski.

Iz SDP-a su pak ustvrdili da je riječ o krivotvorenju, te su lopticu prebacili na Vladu Tihomira Oreškovića čiji su službenici opravdavali dnevnice državnim revizorima u rujnu 2016.

‘Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati. Međutim, u ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja’, piše tportal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI