MILINOVIĆ OTVORENO PRIJETI PLENKOVIĆU: Ako me izbace iz HDZ-a, vraćam se u Sabor gdje ga neću podržati

Darko Milinović najavio je u četvrtak navečer da će, izbace li ga iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto ličko-senjskog župana i vratiti se u Sabor gdje neće podržavati Andreja Plenkovića te će se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za župana.

“Ako me izbace iz stranke, a uvjeren sam da neće, moral mi nalaže da podnesem ostavku, vratim mandat građanima, vratim se u Sabor i ponovno se kao nezavisni kandidiram na izborima (za župana)”, izjavio je Milinović za Večernji list.

Neće podržavati Plenkovića

Na novinarsko pitanje hoće li u Saboru dati podršku premijeru Andreju Plenkoviću, Milinović je odgovorio da “baš tako moralan nije da ga netko izbacuje iz stranke, a da on poslušno diže ruku u Saboru”, piše Večernji.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je u stegovni postupak protiv Darka Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, što po statutu HDZ-a podrazumijeva isključenje iz stranke.



Četiri autobusa sa 200 HDZ-ovaca iz Gospića došlo je pred HDZ.Foto: Filip Kos/PIXSELL
Pokrenut stegovni postupak protiv Milinovića
Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava HDZ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI