Milinović: „Ovo nije pobuna protiv Plenkovića već protiv kvazi HDZ-ovca“

screenshot

"Ovo je pobuna ličkog HDZ-a protiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića. Lički HDZ je došao do crte iza koje više nema natrag!", kazao je Milinović

Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović održao je izvanrednu konferenciju za novinare dan nakon što je podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

“Nisu Plitvice glavni problem. Moj potez nije ishitren, on je duboko promišljen i s njim je upoznat sam vrh HDZ-a“, kazao je na Milinović. Pojasnio je da je o svemu prije 15 dana obavijestio tajnika HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića, prenosi N1.

Ostavke su podnijeli ostave predsjednica žena, predsjednik mladeži, predsjednik Kluba utemeljitelja, predsjednik zajednice branitelja Gojko Šušak…“, rekao je.

Istaknuo je da HDZ na razini županije 20 godina dobiva izbore. ‘Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu NP Plitvička jezera ne može biti netko tko nije s područja županije’, smatra. Pozvao je Tomislava Kovačevića da povuče svoju kandidaturu.

Ovo je pobuna ličkog HDZ-a protiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića’, kaže Milinović. „Lički HDZ je došao do crte iza koje više nema natrag!“.



“Ovo nije moj poraz, moje umirovljene, ovo je moj novi politički uzlet, jer sam dobio niz poruka i poziva da se ovako bori za HDZ. Spremam sam za HDZ poginuti. Ne dozvoljavam da mi kavazi HDZ-ovac omalovažava ljude i tvrdi da iz Ličko-senjske županije nema sposobnih da mogu obnašati funkcije”, kazao je Milinović.

“Ako je problem Milinović, onda ga nema, ovdje očekujem vrlo snažnu podršku Plenkovića.

Ovo nije pobuna protiv Plenković i točka, ovo je pobuna koja tinja već godinu protiv poteza Ćorića, on nema podršku ličnkog HDZ-a”, kazao je i dodao: “I mi od premijera očekujemo podršku.”

“Neka mi Ćorić kaže zbog čega Antonija Dujmović ne može biti ravnateljica, ja sam spreman povući ostavku ako mi da razlog”, poručio je Milinović.

“Mi na proesdepeovsku politiku ministra Ćorića ne pristajemo. U Ličko-senjskoj županiji jučer je pobjedio SDP”, kazao je.

Iz onoga što je Milinović kazao na pressici nije jasno ima li podršku premijera Plenkovića. Kaže da ga do sada nije želio opterećivati lokalnim problemima.”Ne znam je li Plenković upoznat s odlukom Ćorića, ali je upoznat s mojim stavom.”

Nije želio ni riječi reći o tome što mu je stranački šef kazao nakon što ga je obavijestio da podnosi ostavku: “Što smo ja i Plenković razgovarali, to nećete čuti od mene.”

Tvrdi da nije tražio smjenu ministra Ćorića: “Nisam tražio njegovu smjenu, za to nemam ingerencije niti mi to pada na pamet .Ovdje danas likuje SDP zbog proesdepevske politike ministra Ćorića.”

Milinović je poručio da neće dati ostavku na mjesto člana Predsjedništva HDZ-a jer o ovoj temi želi razgovarati i u središnjici HDZ-a.

“Neće dobiti moju ostavku na člana Predsjedništva, i ako bi to netko i htio, aktivno ću se uključiti u politiku”, poručio je.

Na pitanje je li po srijedi rat frakcija u HDZ-u, odgovorio je: “Ja ne sudjelujem ni u jednoj frakciji, ako ih ima. Ja za njih ne znam.”

Podsjetimo, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, potvrđeno je Hini u srijedu navečer u Ministarstvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI